Aamupalan jälkeen tuli inspiraatio leipoa pikkuleipiä. En edes muista, mistä ohje on peräisin, mutta äärimmäisen nopea ja helppo se on.
Rusinakauraleivät
150 g voita (sulatettuna)
3 dl kaurahiutaleita
1,5 dl sokeria
1-1,5 dl rusinoita (tai silputtuja aprikooseja)
1,5 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
Sekoita ainekset. Taikinasta tulee noin 16 isoa pikkuleipää (=noin rkl taikinaa). Taikinan voi nostaa kokkareina pellille tai sitten painella hieman tiiviimmiksi ja litteiksi. Rusinoiden tai aprikoosien tilalla olen käyttänyt myös kuivattuja karpaloita. Valmiit pikkuleivät voi koristella sulatetulla suklaalla.
Korttiaskartelu ei taida (sekään) olla mikään vahva laji minulla, mutta tässä tämänaamuinen tuotos. Pikkuneiti oli voimakkaasti apuna, kuin myös kuvausvaiheessa, siitä hämärähkö otos
Seuraavaksi lähdetään kitisevän pikkundin kanssa ulos ja iltapäivällä on luvassa lettujen paistoa naapureiden kanssa
Kommentit