Työelämään paluu vol 2 tänä vuonna tapahtui viime viikolla. Kesälomareissuilta palailtiin vain pari päivää ennen. Iltapuuhastelua on jotenkin riittänyt ilman käsitöitä tai ihmeempiä leipomuksia, eikä koneellakaan ole viitsinyt jatkuvasti olla enää työpäivän jälkeen.

Lomalla kunnostettiin 40-vuotiasta saunamökkiä, ajatuksena oli että siitä saadaan sekavasti retrohenkinen. Tummunut mäntypaneeli ja ikkunat pohjoiseen päin aiheuttivat kuitenkin tarpeen maalata retropaneelit epäortodoksisesti valkoisiksi. Omanlaistaan puuhastelua oli lakatun pinnan maalaaminen kuultomaalilla, mutta kyllä siitä jonkinlainen tuli. Tässä ainoastaan yksittäinen "ennen"-kuva.

Katto paneloitiin uudelleen, mikä kuvasta näkyykin. Lisäksi loivaa katonharjaa hieman nostettiin, katto pellitettiin uudelleen, terassia hiukan laajennettiin ja saunaa kunnostettiin. Sekä maalattiin koko komeus uudestaan. Appiukko ja kirvesmies tekivät enimmät työt. Verho- ym. sisustushommista kuvia siis myöhemmin.

Neulominen ei ole viime aikoina paljon napannut. Lyhyellä lapsivapaalla reissullakaan ei ollut neulomusta mukana, mutta löytyihän Riiastakin muutama lankakauppa. Enemmän keskittyivät kyllä myymään turisteille valmiita neuleita. Tämä putiikki löytyi vanhasta kaupungista, oli minulla nimi ja osoitekin mutta taisivat jäädä anopille.