Kurkunpääntulehdus on kiusannut pari päivää ja siitä syystä jäin tänään kotiin. Ääntä ei juuri lähde, mutta muuten vointi on mitä mainioin. Hesarin luettuani jäin ihmettelemään, mitä tällä vapaapäivällä nyt tekisi. Jääkaapista löytyi onneksi voipaketti joten päätin kunnon perheenemäntänä leipoa korvapuusteja. Omenoita ja omenamehua on enemmän kuin tarpeeksi, joten niistäkin sitten halusin tehdä jotain. Viime viikolla ostin Suomalaisen alesta oivallisen leivontakirjan Amerikan herkut, josta seuraava resepti:

 

Omena-rusinapalat (Apple Oatmeal Raisin Bars)

4,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

3,5 dl kaurahiutaleita

3,25 dl fariinisokeria

200 g voita

2 rkl omenamehua

2 dl rusinoita

4 vihreää omenaa pieninä paloina (käytin 6 keskikokoista kotimaista)

1 tl kanelia

Sekoita kuivat aineet. Vaahdota 2,5 dl fariinisokeria voin kanssa, lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan ja lisää omenamehu toiseen puoliskoon ja sekoita hyvin. Painele omenamehutaikina voidellun 23x33 cm vuoan pohjalle. Ripottele rusinat, omenapalat, kaneli ja loppu fariinisokeri taikinan päälle. Ripottele loppu murotaikina pinnalle. Paista 30-35 min 175 asteessa. Jäähdytä ja leikkaa 24 palaksi.

 

Voipaketista ei jäänyt tähteitä, joten joudun seuraavaksi siirtymään muihin puuhiin. Pidemmän päälle tämä sairastaminen saattaa nostaa sydän- ja verisuonisairauksien riskiä merkittävästi, joten toivottavasti olen huomenna terve.