Joululoman jälkeen siirryin ovelasti sairauslomalle, jota kirjoitettiin runsas kuukausi eli äitiysloman alkuun asti. Nyt tällä rouvalla olisi siis aikaa puuhastella, kun vointi on suhteellisen mainio eikä levätä tarvitse, jollei halua. Tulevan puolentoista vuoden ajan siis perheemme syö terveellistä alusta asti itse tehtyä kotiruokaa, pyykit pestään ja silitetään vitkastelematta, hyötyliikuntaa harrastetaan ja sekä äidillä että tyttärillä on aina siistit vaatteet Näin muutamia asioita mainitakseni.

Periaatteista on tosin lipsuttu voimakkaasti jo nyt ensimmäisen viikon ajan: pikkutytön lomaillessa mummolassa söimme pelkästään ulkona, auton puutteessa ajelin ruokakaupasta taksilla kotiovelle ja miehen lähdettyä töihin nukuin vielä parin tunnin lisäunet. Näin muutamia asioita mainitakseni.

Kelan etuudet muistin kyllä hakea netin kautta heti ensimmäisenä sairauslomapäivänä :D

Kaikesta huolimatta tässä on joitakin valmiiksi saatettuja juttuja kuluneen kuukauden ajalta. Itselleni tein vuodenvaihteessa Novitan perusohjeella lapaset 7 veljestä Jättiraita-langasta. Kuvausvaiheessa jo kertaalleen koeajetut. Melkein tunti 20 asteen pakkasessa eikä palellut yhtään. Sukat tein samasta langasta jo kesällä.

Pikkutytölle neuloin uuteen toppatakkiin sopivat lapaset Polkasta. Oli tarkoitus tehdä selvästi eripariset, mutta niinpäs sattui että kuvio eroaa vain parin kerroksen verran. Teenpä sitten uudet, jos alkavat ärsyttää.

Joulupukki vei Polkka-sukat miehen siskon miehelle (tulipas se nyt vaikeasti). Näistä tuli selkeämmin eripariset, kuten tarkoitus oli.

Oman siskon miehelle väänsin sitten raitasukat.